Bicycle Club for KiKa - Team Joram
De 2024 editie van de Giro di KiKa zal Bicycle Club for Kika rijden onder de naam Bicycle Club for KiKa - Team Joram. Dit doen we niet zonder een heel goede reden.....

In 2016 ging Joram dubbel zien. Dit werd veroorzaakt een rhamdomyosarcoom, een agressieve kwaadaardige tumor in zijn oogkas. Hij was toen 10 jaar oud. Een intensieve periode van ongeveer een jaar brak aan. Joram onderging chemotherapieën, diverse operaties en vorm van Amore bestralingen in AMC Amsterdam. Groot was de opluchting toen we in de zomer van 2017 een groot feest mochten organiseren om te vieren dat Joram weer schoon was.  Bicycle Club for Kika deed dit jaar mee aan Giro di KiKa onder de naam Team Joram.

Joram bleef de jaren erna onder controle staan, om de paar maanden werd er een MRI en longfoto gemaakt. Telkens kregen we goed berichten. De uitslag van de laatste controle, die eigenlijk niet meer nodig was,  was niet goed. Opnieuw was er een tumor was ontstaan op dezelfde plaats, het was inmiddels 2021.
Opnieuw werd er een intensief traject gestart van chemokuren en bestralingen, nu in het onlangs geopende Prinses Maxima Centrum in Utrecht. De chemokuren waren duidelijk zwaarder als de eerste keer.  Een tumoroperatie werd niet verstandig geacht vanwege het verliezen van zijn zichtfunctie. De vreugde was groot toen Joram opnieuw schoon verklaard werd in de zomer van 2022. 

Opnieuw kwam Joram onder controle te staan. Alle controles bleken telkens goed, totdat Joram in december 2023 zelf aangaf dat hij opnieuw dubbel zag. De alarmbellen gingen gelijk af. Na controle bleek dat er eenzelfde tumor voor de 3e keer was ontstaan, opnieuw bij zijn rechteroog, dit keer wel op een andere plek. Een nog zwaarder behandeltraject werd gestart, vergelijkbaar alsof er sprake zou zijn van uitzaaiingen. Elke chemokuur in Utrecht ging gepaard met een spoedopname in Isala Zwolle. Joram kreeg nog een bittere pil te slikken. Na alle opties zorgvuldig overwogen te hebben, bleek dat het rechteroog niet langer gespaard kon worden. 

Jorams verhaal kent naast alle moeilijke momenten ook veel mooie en speciale herinneringen. We kregen we ook talloze cadeautjes, appjes, kaartjes gesprekken, aanboden van hulp. Als gezin mochten we jaarlijks naar een circuit racedag in Assen, kregen Joram een privé schaatsclinic van Jorien ter Mors, maar desalniettemin hopen we dat elk kind dit bespaard blijft en dat KiKa slaagt in haar missie om een genezingspercentage van 100% te halen.

Joram en ouders zijn enorm dankbaar dat Bicycle Club for KiKa zich opnieuw inzet om KiKa hiermee aan financiële middelen te voorzien. 

Micht je na het lezen van dit bericht ook je steentje willen bijdragen in de strijd tegen kinderkanker, doneer dan via een van de onderstaande links!

https://www.bicycleclubforkika.nl/Doneren
https://www.girodikika.nl/bicycle-club-for-joram
  Bicycle Club for Kika     04-04-2024 13:52